Eerste duizend kaarten verkocht!

ALMELO (03-03-2017) - Hoewel de kaartverkoop officieel vandaag begint, zijn er al duizend toegangskaartjes verkocht voor de musical Het Verzet Kraakt, die in september zo’n twintig keer wordt opgevoerd op en om het Indiëterrein. Een toegangskaartje kost 49,95 euro. 

Dat is bijna het dubbele van het bedrag dat in 2014 voor de stadsmusical Van Katoen en Nu moest worden betaald. De hogere prijs is volgens producent Gerard Cornelisse onder meer met gevolg van het feit dat een aantal grote sponsors dit keer niet of minder bijdraagt aan de productie. Zo leverde woningcorporatie Beter Wonen, die in 2014 het honderdjarig bestaan vierde, bij Van Katoen en Nu een forse bijdrage bijvoorbeeld. Ook een grote sponsor als Urenco is dit keer niet van de partij.

Maar dat is niet de enige reden. Het Verzet Kraakt is ambitieuzer en groter van opzet dan Van Katoen en Nu, dat gerelateerd was aan het honderdjarig bestaan van Almelo. Het verhaal over de grootste bankoverval ooit, op 15 november 1944 in Almelo, is eigenlijk bovenregionaal, zegt Cornelisse, die de musical ook landelijk wil gaan promoten.

Net als bij Van Katoen en Nu wordt Het Verzet Kraakt meer dan een voorstelling. Voorafgaand aan de eigenlijke musical gaat het publiek samen aan tafel voor een driegangendiner en gebeurt er in de aanloop naar de eigenlijke voorstelling al van alles theatraals. De maaltijd, die wordt bereid door de koks van het Theaterhotel, is overigens bij de prijs inbegrepen, inclusief de drankjes bij het eten.

Kaartjes voor de musical zijn verkrijgbaar via de website hetverzetkraakt.nl

Bron: Tubantia - Alphons Huiskes