Twentse productie ‘Het Verzet Kraakt’ vereerd met winst van Musicalworld Award

Vol trots heeft de organisatie van Het Verzet Kraakt op de uitslag gewacht van de Muscialworld Awards. Het wachten werd beloond en kwam tot een climax toen ze hoorden dat ze de prijs voor beste kortlopende musical in de wacht hadden gesleept.

Het Verzet Kraakt

Afgelopen jaar stond in de maanden augustus en september de musical voorstelling Het Verzet Kraakt op het Indië terrein in Almelo. De 28.000 bezoekers die het theaterspektakel hebben gezien werden getrakteerd op een uniek avondvullend programma. De avond begon met een fantastisch driegangendiner, met daaropvolgend de voorstelling. Alles op het terrein was in de sfeer van de jaren ’40. De voorstelling ging over de grootste bankroof aller tijden tijdens de tweede wereldoorlog. Hoofdrolspelers van Het Verzet Kraakt waren Bert Geurkink, Jochem Smit (tevens genomineerd voor beste mannelijke bijrol), Wolter Weulink, Ellen Kremers en Laurens van Lottum
 
“Het is voor ons een geweldige erkenning om nu als enige Twentse productie deze award mee terug te mogen nemen naar Twente. We zijn trots op wat we in Almelo hebben neergezet afgelopen jaar. We zijn nu volop aan het draaien met het volgende project STORK! In Hengelo. Maar met Het Verzet Kraakt en deze award hebben we laten zien dat we Twente in theaterland cultureel op de kaart kunnen zetten!” aldus een uitzinnige Gerard Cornelisse, producent van Het Verzet Kraakt.
 
STORK! Een ode aan de Twentse maakindustrie

Gerard Cornelisse en zijn team hebben al eerder producties in Twente neergezet, waaronder van Katoen en Nu. Inmiddels is het volgende communityproject, STORK!, in volle gang. Het theaterspektakel neemt de bezoeker mee in een belangrijk stuk geschiedenis van Hengelo, namelijk die van het bedrijf Stork. Vanuit een bijzonder perspectief wordt de bezoeker meegenomen in bijzondere momenten van het bedrijf. De hoofdrollen in dit project worden vervuld door Han Oldigs, Laus Steenbeke, Niels Gooijer en Roosmarijn Luyten. 

“De winst van deze award is natuurlijk fantastisch. We zijn druk bezig om van het project STORK! net zo’n succes te maken en wie weet ontvangen we ook voor die productie een nominatie. Het is een publieksprijs en de mening van het publiek, daar draait het wat mij betreft om. Zij moeten een fantastische avond hebben en het is geweldig om te zien dat we in Twente met een club van vrijwilligers en gedreven mensen duizenden bezoekers een fantastische avond kunnen bezorgen”, aldus Gerard Cornelisse.


De opzet van het STORK! is vergelijkbaar met die van het Verzet Kraakt. Bezoekers worden getrakteerd op een avondvullend programma, inclusief eten en drinken. Meer informatie over STORK! is beschikbaar op de website van Stork 150 jaar.