‘Verzet kraakt’ breekt record ‘Van Katoen en Nu’

ALMELO (15-07-17) - Met het aantal van 12.000 verkochte kaarten is de theaterproductie over de overval op het Almelose filiaal van De Nederlandsche Bank in 1944 zijn voorganger Van katoen en nu, uit 2014, al voorbijgestreefd. "Een mijlpaal. Dit aantal had ik nu eerlijk nog niet verwacht", vertelt producent Gerard Cornelisse als hij de teller nog eens checkt. De geplande voorstellingen op vrijdag en zaterdag zijn al nagenoeg volgeboekt.

De tien voorstellingen van de stadsmusical Van katoen en nu trokken 10.000 bezoekers naar het Indiëterrein aan de Sluiskade Noord. Cornelisse: "Daar zijn we nu al overheen en dan moet de landelijke exposure nog komen." Die begint maandag, met als hoofdbestanddelen diverse publicaties en radio- en tv-spots, waarin het luister- en kijkerspubliek wordt opgeroepen toch vooral Het verzet kraakt in augustus en september in Almelo niet te missen. Dat wordt aangeraden door een aan het vroegere polygoonjournaal herinnerende stem.

Italiaanse driewieler

Datzelfde geluid, ingesproken en bewerkt door de uit Wierden afkomstige dj Sander Guis, is te horen uit de speaker van de Italiaanse driewieler waarmee door promotieteams markten, braderieën en andere evenementen worden bezocht om reclame te maken voor de musical.

Vanuit diezelfde wagen worden ook de speciaal voor de musical uitgebrachte flessen kraakbier en verzetswijn verkocht, die binnen afzienbare tijd ook bij een van Neerlands grootste supermarktketens in de schappen zullen staan. Ook volgen diverse bijzondere acties in samenwerking met diverse media en grote partijen als NS en Rabobank.

Meer voorstellingen?

Nu de kaartverkoop zo voorspoedig verloopt overweegt het productieteam zelfs het aantal voorstellingen te vergroten. "Temeer de ervaring met Van katoen en nu ons heeft geleerd dat heel veel kaarten worden verkocht als de voorstelling eenmaal loopt", aldus Cornelissen. "We moesten toen zelfs veel mensen teleurstellen. Dat hopen we nu te voorkomen."

Als er extra voorstellingen komen, dan wordt daarvoor ruimte gemaakt door eerder te beginnen, want vanwege organisatorische redenen is 23 september hoe dan ook de laatste speeldag.

Volgens Cornelisse ligt de productie verder op schema. Het script is klaar, de koorrepetities zijn afgerond, met menu is in voorbereiding, de inrichting van het terrein is begonnen en de eerste repetitiedag staat voor 2 augustus op de agenda.

Bron: Tubantia - Alphons Huiskes