Voorbereidingen film 'De Kraak' gestart

De Kraak is het geromantiseerde verhaal van de bankroof. Grotendeels gebaseerd op echte feiten, aangevuld met verhaallijnen die werden opgehaald in 2016/2017 voorafgaand aan de theaterproductie en nieuwe verhaallijnen ontwikkeld door de scenaristen betrokken bij de film. 

De film wordt in een breder perspectief geplaatst en geeft een beeld van de plek die Twente destijds innam.

Productie

De Kraak wordt geproduceerd door MADfilm, onderdeel van het Almelose Studio MAD. In het voorjaar zal de crew worden gevormd, bestaande uit een professioneel artistiek team dat bijgestaan wordt door enthousiaste vrijwilligers. 

De film zal in verschillende theaters en (pop-up) bioscopen in Twente tegelijkertijd in première gaan op 4 mei 21:00 uur. De film zal minimaal voor een periode van twee maanden draaien. Ook daarna zal het verhaal van de grootste bankroof aller tijden op de radar blijven. 

Het doel is om uiteenlopende doelgroepen op zoveel mogelijk verschillende plekken te bereiken, zodat deze belangrijke Twentse historie niet verloren gaat. Hierbij kan men denken aan het aanbieden van educatieve trajecten op scholen voor jongeren en het organiseren van filmavonden voor ouderen in bejaardentehuizen en zorgcentra.

Meer informatie

Alle informatie over de film 'De Kraak' is te vinden op de website: http://dekraakdefilm.nl/