Praktische informatie

Praktische informatie

  Programma

  • Vanaf 17.00 uur bent u welkom bij de entree van de voorstelling op de Waterboulevard Almelo (navigatie: Stationsstraat Almelo), naast de parkeergarage Javapark en gaat ons 'station' open. U gaat in groepen over ons station die de sfeer van de jaren '40 ademt. U loopt onder andere langs de historische trein 'De Blauwe Engel'.

  • Vervolgens gaat u over de tijdelijke brug over het water naar het Indiëterrein: een oude textielfabriek. In de eetzaal neemt u vanaf 17.30 uur plaats aan lange tafels.

  • Vanaf 18.00 uur wordt het eten en drinken geserveerd in een grote voormalige fabriekshal. Tijdens het eten, klinkt Radio Oranje klinkt en luistert u naar de verhalen.

  • Vanaf 19.45 uur neemt u plaats op een grote overdekte tribune met klapstoelen. U hoort, ziet en beleeft hier de voorstelling die om 20.00 uur begint;

  • Rond 21.30 / 21.45 uur is de voorstelling afgelopen. Na afloop nodigen wij u uit na te praten en te borrelen in 'Café Frielink'.

  NB. U kunt op de terugweg geen gebruik maken van de pontonbrug. Terug loopt u via de Sluiskade Noordzijde - Burgemeester Sneidersingel / De Grenzen. Dit is ongeveer 50 meter verder lopen dan de heenweg.


  Png Detailkaart Hvk

  Detailkaart evenemententerrein (klik op kaart voor vergroting)


  Bezoekerstip: Kleed u warm!

  Helaas koelt het 's avonds al aardig af. Het diner is binnen, maar tijdens de voorstelling zit je buiten op de tribune. Wij raden u aan, u warm te kleden en een jas of vest mee te nemen.


  Locatie & bereikbaarheid

  Het theaterspektakel speelt zich af op en rond een oud industrieterrein aan de rand van het centrum in Almelo: het Indiëterrein.  

  De voorstelling is op (bijna) alle manieren te bereiken: per Openbaar Vervoer, fiets, auto of boot. 

  > Bekijk reismogelijkheden

  Png Overzichtskaart Hvk Versie 13 September 2017

  Overzichtskaart en bereikbaarheid (klik op kaart voor vergroting)

   

  Wanneer kan ik het spektakel bijwonen?

  Tot en met 23 september 2017 kunt u het theaterspektakel ‘Het Verzet Kraakt’ ervaren. Het begint om 17.00 uur en duurt tot ongeveer 21.45 uur.

  > Beschikbare data en reserveren


   

  Toegankelijkheid

  Het gehele terrein van het theaterspektakel is gelijkvloers en ook toegankelijk voor minder validen (rolstoelen, scootmobielen, enz.). Er zijn mensen aanwezig die waar nodig minder validen kunnen ondersteunen. Er zijn speciale parkeerplaatsen voor minder validen > Meer informatie over toegankelijkheid


   

  Eten en drinken

  U krijgt naast de theatervoorstelling een driegangendiner en drinken. Mocht u daarnaast nog behoefte hebben aan een versnapering, kunt u tegen betaling tijdens het voorprogramma bij de 'stationsrestauratie' en na de voorstelling bij 'Café Frielink' terecht voor een hapje of een drankje.

  Driegangendiner

  Een ticket voor het theaterspektakel is voor het voorprogramma, de voorstelling en het driegangendiner (inclusief drinken). Het diner is een vast menu > Meer informatie over het diner

  Eten en drinken (exclusief)

  • Tijdens het voorprogramma (tussen 16.30 en 18.30 uur) is de 'stationsrestauratie' bij de entree geopend. U kunt hier munten (pin of contant) kopen voor een hapje en een drankje. 
  • Na afloop van de voorstelling (vanaf ongeveer 21.45 uur) kunt u nog van een hapje en drankje genieten in 'Café Frielink'. Ook hier kunt u met munten betalen die u hier met pin of contant kunt kopen. > Meer informatie over eten en drinken (exclusief)

  Toiletten

  Naast de eetzaal op het Indiëterrein zijn 16 toiletten beschikbaar en vier urinoirs. Daarnaast zijn hier twee invalidentoiletten. Op het voorterrein (nabij de Javapark parkeergarage) zijn voor de hoogste nood een aantal dixies/noodtoiletten beschikbaar. 


   

  Voor wie is de voorstelling geschikt?

  Dit verhaal is voor jong en oud geschikt. Het mag doorverteld worden aan de generaties die nog komen gaan. Gezien de speeltijden en het thema is het geschikt voor iedereen van 10 jaar en ouder.


  Tickets

  Tickets voor 'Het Verzet Kraakt' zijn uitsluitend verkrijgbaar via de website en de kassa van het Theaterhotel in Almelo. Een kaartje voor het driegangendiner, drinken en de voorstelling kost 49,95 euro per persoon. 

  Er zijn geen tickets alleen voor de theatervoorstelling verkrijgbaar. Het voorprogramma en diner zijn onlosmakelijk verbonden met de voorstelling.


  Overnachten

  Het Bed Kraakt

  Als je van ver moet reizen om naar het theaterspektakel 'Het Verzet Kraakt' te gaan, kan het lastig zijn om dezelfde dag nog terug te gaan naar huis. Gastvrij als de Twentenaren zijn, bieden zij die 'verre' reizigers na de voorstelling een (gratis) slaapplaats aan. Dat is in het kort 'Het Bed Kraakt'

  Overige overnachtingsmogelijheden

  Er zijn in en rond Almelo voldoende (betaalde) overnachtingsadressen en arrangementen bijvoorbeeld bij het Theaterhotel Almelo.